Kupujesz bułki w supermarkecie? Sprawdź, co tak naprawdę jesz!

Z pewnością wielu z Was każdego dnia kupuje „pieczywo” w supermarkecie. Trzeba jednak podkreślić, że pieczywo marketowe przez wiele miesięcy przetrzymywane jest w chłodniach i tak naprawdę niewiele wspólnego ma z prawdziwym pieczywem.

Kojarzycie piękny zapach świeżego pieczywa, który czujemy zaraz po wejściu do supermarketu?

Sklepy doskonale wiedza jak nakłonić nas do kupowania swoich produktów.

Niestety to tylko chwyt marketingowy. Pieczywo z marketów zawiera pełno konserwantów i ulepszaczy.

Zdjęcie Kupujesz bułki w supermarkecie? Sprawdź, co tak naprawdę jesz! #1

Zastanawialiście się, dlaczego pieczywo, które kupujemy w marketach, praktycznie nigdy nie pleśnieje? To wszystko dzięki ogromnej ilości konserwantów i ulepszaczy. Nie każdy o tym wie, ale w większej ilości mogą powodować u nas bardzo silne reakcje alergiczne. To właśnie dlatego lekarze zalecają, aby kobiety w ciąży oraz małe dzieci unikały tego pieczywa.

Pamiętajcie także, że pieczywo z marketu nie jest robione na miejscu! Tam jest tylko wypiekane, a do sklepów trafia jako produkt głęboko mrożony!

O wiele lepiej jest przejść się z rana do prawdziwej piekarni!

Podobne Posty

Zostawić odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *